...

ÎMPREUNĂ PRIN CULTURĂ în Ținutul Momârlanilor, proiectul care schimbă perspectiva culturii și educației

Atelierele din cadrul proiectului au continuat și în luna februarie conform orarului pe grupe de vârste.

Cei mai mici dintre copii , ghidați de jurnalista Adriana Ene, au transformat poveștile cunoscute în știri!

Un moment extrem de plăcut pentru copii a fost când au relatat o știre în direct, de la fața locului, acolo unde s-a întâmplat acțiunea din povestea aleasă de fiecare!

Au fost pe rând reporteri , martori și personaje principale al știrilor! Au pus întrebări ca un jurnalist adevărat. Următoarea provocare a fost aceea de a construi 5 întrebări pe care le-ar pune unuia dintre bunici!

 Cu cei mai mari dintre participanți s-au analizat diferite tipuri de reclame. Care sunt punctele esențiale ce pot fi identificate în realizarea acestora? Liceenii au înțeles cum le sunt influențate comportamentul și dorința de a achiziționa anumite produse în funcție de puterea de convingere și  identificarea cu anumite nevoi țintite în clipurile publicitare.

Tinerii au lucrat practic cu Adriana Ene și asistenta ei, Elena Șandru, inventând produse pentru o anumită categorie socială, găsind nevoile care pot fi valorificate, modalități, medii de promovare și intervale orare potrivite pentru difuzarea reclamelor.

Întâlnirile cu adulții sunt, de fiecare data, consistente și extrem de valoroase. În cadrul acestora, poveștile devin cutii de rezonanță ale propriilor povești, ale dialogurilor despre comunitate și comuniune, ale nevoilor de dezvoltarea a ținutului prin implicare, cunoaștere și solidaritate. Sunt ateliere ce dau plus valoare și cheamă la identificarea resurselor umane și personale care pot oferi căi de unitate și împreună în creșterea umană și profesională. 

Multe activități noi, interesante, pline de învățămimte pentru copiii din comunitate !

Lăsăm și pentru cei care citesc aici un moment de conștientiuzare din timpul atelierului, foarte apreciat de elevi.

 TRIPLUL FILTRU al lui  Socrate!

Un tânăr vine la Socrate sa-i spună ceva ce auzise,  “o bârfă” despre prietenul filosofului.  

Dar, înainte de a asculta ce are de spus tânărul, Socrate îl invită pe acesta să treacă informația prin FILTRUL TRIPLU.

  1. Ceea ce vrei sa îmi spui, este adevărat?

      2 . Ceea ce vrei sa îmi spui , este ceva bun?

  1. Ceea ce vrei sa îmi spui , este de folos?

Dacă nu ești sigur că este adevărat, bun, folositor,  nu este nevoie să știu!

Pornind de la acestă poveste, tinerii au fost ghidați să se gândească la propriul lor filtru triplu atunci când interacționează cu cei din jurul lor.

O provocare utilă pentru fiecare dintre noi. 

În luna februarie mai avem o serie de întâlniri și pentru că vine ziua mărțișorului, vom învăța să răsucim împreună șnurul din fire albe și roșu, vom confecționa mărțișoare și vom afla Legenda Mărțișorului.

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.