Proiectul
Atelier – Lada de zestre Uricăneană
Atelier de împletit baiera de la traista momârlănească susţinut de Claudia Şandru în cadrul proiectului LADA DE ZESTRE URICĂNEANA, proiect implementat de Liceul Tehnologic ” Retezat” Uricani, manager de proiect: doamna Mihaela Tetileanu.
Celor 30 de copii dornici de a învăța meșteșugul impletirii in patru fire li s-au alaturat și cele patru invitate din Taranto, provincia Puglia, din Italia. Doamnele Giuseppina Miccoli, Anna Maria Castia, Francesca Antonia de Marco și Rosanna Chiarello au învățat impletitura, au cerut fire și pentru acasă să mai repete și au promis că-i vor învăța si pe elevii din italia si le vor povesti despre momârlani.
Purtând numele prețioasei comori din casa și inima oricărei familii de momârlani, ”Lada de zestre uricăneană” a prilejuit organizatorilor ocazia de a scoate la lumină cele mai de preț bunuri ale acestei comunități: copiii săi talentați și oamenii destoinici care duc mai departe tradițiile, obiceiurile, portul, cântecul și jocul.
Rod al parteneriatului dintre Liceul Tehnologic ”Retezat” Uricani, Primăria și Consiliul local al orașului Uricani, Asociația ”Ținutul Momârlanilor”, Lions Club ”Via Regis” Petroșani, și finanțat din bani europeni în cadrul PNRR și cofinanțat de Primăria Uricani, noul proiect menit să promoveze fascinanta lume a momârlanilor Văii Jiului s-a bucurat de un interes deosebit, certificat încă din conferința de deschidere, care a umplut sala de festivități a Primăriei din Uricani și, mai apoi, reconfirmat în toate activitățile cuprinse în proiect: spectacole, șezători, ateliere de lucru, simpozioane, vizite în comunitatea locală, prânzuri tradiționale la ”Casa Amicii” (un alt veritabil muzeu al momârlanului din orașul Uricani)
Promovare
Cultură
Foto
Apariții media
Apariții media
Televiziune
Kapital TV
HD365 TV
Presa online
Ne găsești și pe rețelele sociale
Dar și pe Youtube
Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia finanțatorului. Finanțatorul nu este responsabil de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finațării.” în toate materialele de promovare a proiectului cultural: pliante, broşuri, afişe, cataloage, DVD-uri, CD-uri, site-uri web şi în orice alte materiale realizate în vederea prezentării şi promovării proiectului cultural
Vrei să afli mai multe despre activitatea noastră ?
Contactează-ne
Trimite un mail
Asociația Ținutul Momârlanilor
Vă vom răspunde în cel mai scurt timp!